Γιώργος Ξηρογιάννης

Αναπλ. Γεν. Δ/ντής & Υπ. για θέματα εξωστρέφειας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ)

 

Σύντομο Βιογραφικό:

Δρ Γιώργος Ξηρογιάννης
Είναι σήμερα Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής στο ΣΕΒ και Διευθύνων Σύμβουλος στη Στέγη της Ελληνικής Βιομηχανίας, Ερευνητικό Ινστιτούτο του ΣΕΒ. Επίσης είναι Αντιπρόεδρος στην Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου & Επενδύσεων της Business Europe, με έδρα τις Βρυξέλες. Στο χαρτοφυλάκιο του στο ΣΕΒ περιλαμβάνονται τα κρίσιμα θέματα της βιομηχανικής πολιτικής, των αναπτυξιακών στρατηγικών, των επενδύσεων, της καινοτομίας, της ψηφιακής οικονομίας, της περιφερειακής ανάπτυξης και του διασυνοριακού εμπορίου.

Στο παρελθόν διατέλεσε Ανώτερος Διευθυντής στην PricewaterhouseCoopers (PwC), έχοντας την ευθύνη των υπηρεσιών Strategy & Operations καθώς και του κλάδου Government & Public Sector. Διεύθυνε σειρά σημαντικών έργων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στις μεταφορές, στο χρηματοπιστωτικό κλάδο, στις τηλεπικοινωνίες και στη δημόσια διοίκηση. Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως σύμβουλος πληροφοριακών συστημάτων.

Έχει διδάξει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στο τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστήμιου Πειραιά και στο τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. στην Τεχνόπολη Αιγαίου, με έδρα τη Χίο.
Έχει συγγράψει σειρά βιβλίων και άρθρων για τη σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Διαθέτει σημαντικό ερευνητικό έργο με δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ομιλίες σε διεθνή συνέδρια σε θέματα τεχνητής νοημοσύνης.
Είναι Διδάκτωρ (Ph.D.) τεχνητής νοημοσύνης του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Heriot-Watt, Edinburgh, Βρετανία, κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος (M.Sc.) στην τεχνητή νοημοσύνη  από το Bristol University, Βρετανία και πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Events Joined